Centerbygningen

Pejsestuen
Pejsestuen er møbleret med borde og stole til 70 personer. Stolene kan suppleres med taburetter fra soverummene.

Soverum
I hver af Degnetoftens 2 fløje findes 4 soverum med 6 køjer og 1 lederrum med 3 køjer. Herudover er der 2 køjer i kontoret – i alt 56 sovepladser. Udover køjerne, hvortil der skal medbringes lagen og sengetøj eller sovepose, er værelserne møbleret med garderobe, 1 bord og 4 taburetter.

Bad og toiletter
Til hver soverumsfløj hører et stort bade- og toiletrum. I hvert at disse rum findes 5 håndvaske, 5 toiletter og 2 separate bruserum. Lejerne medbringer selv toiletpapir.

Toiletterne er totalrenoverede i 2006 med nye skillerum, nye håndvaske, bruserum med gulvvarme, nyt look og ikke mindst varmt og koldt vand overalt.

Køkken
Køkkenet er udstyret med stort gaskomfur, 2x varmluftsovne, 2 x el-knive, 3 x elpisker, 1x stavblender, køleskab, skabsfryser, kaffemaskine og opvaskemaskine.
Køkkenet er renoveret og som nyt I 2001
Der er køkkengrej og service til 70 personer.
Lejerne medbringer selv viskestykker, karklude og gulvklude. I fyrrummet ved køkkenet findes rengøringsmidler.

Depotrum
For enden af hver soverumsfløj findes et depotrum, der indeholder 2 alm. støvsugere og 1 industristøvsuger.

Centeret

Degnetoften er navnet på et moderne aktivitetscenter, som KFUM-Spejderne, Ribe-Hviding Gruppe har opført i årene 1972-1977.

Centeret er placeret nordøst for landsbyen Vester Vedsted, der ligger 8 km. sydvest for Ribe. Man finder centeret ved at køre til Egebæk-Hviding ved hovedvej A11 syd for Ribe. Her drejes mod vest, hvor der er skiltet: V.Vedsted og Mandø. Ca. 4 km. mod vest ved indkørslen til V. Vedsted peger et skilt mod højre til Degnetoften.

Centeret ligger ved byens tidligere sportsplads. Arealet, der hører til de smukkeste i Sydvestjylland, er fredet, og der må normalt ikke etableres teltplads på arealet. På alle fire sider af de to tønder land findes gran-, fyr- og birketræer. Langs sydsiden løber en mindre bæk, V.Vedsted bæk.
Selve pladsen er bevokset med lyng og græs.

På Pladsen findes desuden 2 Shelters samlet ved et bålsted som frit kan benyttes. Benyttes shelters i forbindelse med et lejemål af Degnetoften indregnes de som overnattende på den blå afregningsseddel.

Centerbygningen er trefløjet og bygget af bjælker i blokhusprofil. Taget er dækket med græstørv. Indvendigt er granrustik det mest benyttede materiale. Pejsestuens vægge er dog beklædt med blokskårne, uhøvlede brædder.
Huset, der måler 331 m² med plads til 56 personer, er gennemisoleret og opvarmes med Luft/Vand Varmepumpe.
Spejdercenteret er derfor lige brugbart sommer og vinter.